Τι ισχύει για τη μεταγραφή Russell στη Mercedes


Ο George Russell βρίσκεται ενώπιον της μεταγραφής που ήθελε από την πρώτη στιγμή που πάτησε το paddock της F1. Τι ισχύει σε αυτό το μέτωπο και τι αναφέρει το ρεπορτάζ.

  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 12/7/2021

Βρισκόμαστε εν μέσω της 'silly season', της εποχής εκείνης που όλες οι ομάδες έχουν ανοιχτεί στην «αγορά», κι οι φήμες (αξιόπιστες και μη) δίνουν και παίρνουν.

Στην παρούσα φάση, το ενδιαφέρον μονοπωλεί το μέλλον του George Russell και η πιθανή μεταγραφή του στη Mercedes.

Ο νεαρός Βρετανός διανύει την τρίτη του σεζόν στη Williams, έχοντας εντυπωσιάσει φέτος με τις επιδόσεις τους στις κατατακτήριες. Παλεύει ακόμα για τον πρώτο του βαθμό με την ομάδα, αφού βαθμούς σκόραρε σε εκείνο το αξέχαστο Grand Prix Σακχίρ πέρυσι τον Δεκέμβριο.

Ο Russell αυτή τη στιγμή βρίσκεται «με το ένα πόδι» στο Brackley.

Το ρεπορτάζ του Car and Driver Ελλάδας λέει πως ο 23χρονος οδηγός έχει βρεθεί πολλάκις στο motorhome της Mercedes, για να συζητήσει με τον team principal και CEO, Toto Wolff, με τον Αυστριακό να τον ενημερώνει από το Γαλλικό Grand Prix για την πρόθεσή του να τον προβιβάσει στη γερμανική ομάδα.

Με την υπογραφή του Lewis Hamilton σε νέο διετές συμβόλαιο, η Mercedes μπόρεσε τις τελευταίες μέρες να εστιάσει απερίσπαστη στο να συμφωνήσει στους όρους της συνεργασίας με τον Russell, ο οποίος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ζητά συνεργασία τουλάχιστον διετούς διαρκείας, για να νιώθει την απαιτούμενη ασφάλεια εντός της ομάδας.

Υπάρχει, δε, από τον Ιούνιο ακόμα η αίσθηση πως η επίσημη ανακοίνωση θα έρθει στο Silverstone, για προφανείς λόγους.

Το μέλλον του Valtteri Bottas είναι αβέβαιο, αφού το Car and Driver Ελλάδας είναι σε θέση να γνωρίζει πως ο Φινλανδός θέλει να κόψει τον «ομφάλιο λώρο» με τη Mercedes και να μην επιστρέψει στη Williams, συζητώντας ήδη με την Alfa Romeo για την θέση του Kimi Raikkonen, εφόσον ο ομοεθνής του αποφασίσει να κρεμάσει τα αγωνιστικά του γάντια.

Μέχρι να πέσουν οι υπογραφές Russell-Mercedes, όμως, όλα είναι πιθανά. Δεν αποκλείεται αυτό το μέρος του «παζλ» να χαλάσει τελευταία στιγμή από την πλευρά της ομάδας, που ακόμα και τώρα βλέπει θετικά στο να διατηρήσει τον Bottas πλάι στον 7κις πρωταθλητή. 

Οι εξελίξεις θα έρθουν σύντομα.